İç Anadolu Bölgesi Dağları Hangileridir?

İç Anadolu bölgesinin yer şekilleri düz ve sadedir. Ortalama dağ yükseklikleri 800-1000 m arasında olan bölgede çok fazla engebeli arazi olmadığından dolayı ulaşıma oldukça elverişlidir. İç Anadolu bölgesinin en yüksek yeri doğu bölümüdür. Bu bölümde Kıvrım dağları yer alır. Bölge’nin kıvrım dağları;
İç Anadolu Bölgesi Dağları
- Hınzır Dağları
- Tecer Dağları
- Sündiken Dağları
- Akdağ
- Sivrihisar Dağları
Bölge’de yer alan volkanik dağlar;
- Melendiz Dağı
- Karacadağ
- Karadağ
- Erciyes Dağı
- Hasandağı
- Aydos Dağı
- Kızılkaya Dağı
- Demizkazık Dağı
Hınzır Dağları, yukarı Kızılırmak kısmında yer alan dağlar, Kayseri ilinin doğusunda bulunur. Uzunyayla platosunun üzerinde yükseldiğinden dolayı yüksek bir dağ değildir.
Tecer Dağları, Sivas ilinde yer alan 2262 m yüksekliğinde bir dağdır. Dağ, karstik bir yapıya sahip olduğundan dolayı yüksek debili kaynaklara sahiptir.
Sündiken Dağları, Eskişehir ilinde yer alan sıra dağlardır.
Melendiz Dağı, Niğde ilinde yer alan yüksekliği 2963 m olan bir dağdır. Dağ, her mevsim çıkılabilen ve manzarası muhteşem olan bir dağdır.
Karadağ, Karaman ilinde yer alan sönmüş volkanik bir dağdır.
Erciyes Dağı, Kayseri ilinde yer alan Sultansazlığı ovalarının yanından yükselen bir strarovolkanik dağdır. Dağ, çok yüksek derecede aşınmaya uğramıştır. 3.917 m yüksekliğe sahip olan Erciyes Dağı, İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağıdır.
Hasandağı, Aksaray ve Niğde il sınırları içerisinde bulunur. Deniz seviyesinden 3268 m yüksekte olan bu dağ volkanik bir dağdır.
Aydos Dağı, Konya ilinde yer alan ve 3430m yüksekliğe sahip olan bir dağdır.
Kızılkaya Dağı, Niğde, Kayseri ve Adana illeri arasında yer alan Aladağlar Milli Parkının bir zirvesi olan dağdır. Yüksekliği 3767 m olan dağ, Toros Dağlarının en yüksek tepesidir.
Demizkazık Dağı, Niğde ilinde yer alan ve 3756 m yüksekliğe sahip bir dağdır.